El Papiol Patrimoni


El Papiol compta amb uns quants recursos atractius turísticament, com el seu entorn natural o el seu patrimoni arquitectònic i cultural.

Algunes d’aquestes peces del nostre patrimoni arquitectònic més interesants conformen aquesta ruta de turisme cultural pel nucli urbà papiolenc. La ruta, que es diu El Papiol Patrimoni, està pensada tant per als visitants, que descobriran el patrimoni, com per als veïns, que el redescobriran i, per tant, el valoraran més.

La ruta s’ha creat a partir de la retolació exterior d’alguns edificis i elements considerats més rellevants, perquè tenen un valor arquitectònic, històric i artístic.

La creació d’aquesta ruta persegueix la posada en valor del patrimoni cultural papiolenc. Així mateix, aquesta ruta es pot complementar amb algunes propostes pel nostre entorn natural com la ruta de turisme de natura i salut,
Del Papiol a l’Ermita de la Salut.

No hi passis de llarg!

El Papiol és un municipi força singular del Baix Llobregat, dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb molts indrets i racons per descobrir i gaudir. És un poble mil·lenari, que es va anar construint sobre un turó d’uns 160 m d’altura al voltant del castell (s. X).

A només 20 minuts de Barcelona, té una ubicació i un entorn privilegiats i bona comunicació. No és un lloc de pas i, precisament per això, s’hi viu amb tranquil·litat. La seva extensió és de 8,96 km² i el seu patrimoni natural és molt ric i atractiu. La major part del terme és accidentat. És una porta d’accés al Parc Natural de Collserola, i també al parc fluvial del riu Llobregat.

Conserva una personalitat i un tarannà propis d’un poble petit, on les relacions entre veïns són properes i familiars.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16-10-2018 15:52