Prova de sirenes de risc químic

2023-11-13 00:00:00

En el marc dels plans de protecció civil per emergències químiques (PLASEQCAT i PLASEQTA), el Servei de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha reprès les proves de sirenes de risc químic. A manera de prova, dimecres 15 de novembre, a les 11 del matí, sonaran les sirenes en alguns llocs del Papiol i rebrem una alerta al mòbil.  

Aquestes proves es fan per comprovar el correcte funcionament de les sirenes que han d’avisar d’aquesta situació, familiaritzar la població amb el so de la sirena i recordar que el confinament és la mesura d’autoprotecció en cas d’accident químic. 

Protecció Civil demana la participació ciutadana en la prova de dimecres. Així, se’ns indica que, en sentir les sirenes i les alertes als mòbils, actuem com hem de fer en aquest cas per autoprotegir-nos: és molt important que no ens quedem al carrer i que ens confinem a l’edifici més proper. 

També s’ha preparat una enquesta de valoració, per tal de poder fer una avaluació i anàlisi més acurada de la prova de sirenes, per reportar el grau d’audició de les sirenes i la recepció de l’alerta al mòbil. Per això, també es demana a la ciutadania que participi en l'enquesta. Hi podeu accedir a través de l’enllaç: https://arcg.is/08WG4m 

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '13-11-2023 11:56