Oficina de Promoció Econòmica del Papiol


Novetats sobre ajudes per fer front a la crisi del Covid-19

Aquí trobareu la informació que l'OPEP posa a la vostra disposició sobre diferents ajuts socioeconòmics destinats a pal·liar les conseqüències de la crisi del coronavirus.

--------------------------------------------------

AJUDES PER A EMPRESES, AUTÒNOMS I TREBALLADORS

--------------------------------------------------

> Ajuda 1: Ajuts extraordinaris a les petites empreses, microempreses i cooperatives per mantenir els llocs de treball en situació d'ERTO (ajuda de la Generalitat)

Ajut de 2.000,00 € per treballador en situació d'ERTO actiu, a data 31 de gener de 2021, amb un màxim de 30.000,00 € per beneficiari.

 

Requisits:

  •  Tenir treballadors en ERTO actiu a 31 de gener de 2021.
  •  Mantenir el mateix nombre de treballadors a 31 de desembre de 2021, respecte al 31 de desembre de 2020.

https://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/mesures-economiques-i-socials-per-a-empreses-i-autonoms/ajuts-i-prestacions-per-empreses-i-autonoms/ajuts-autonoms-empreses-erto/ajuts-suport-manteniment-llocs-erto/

 

> Ajuda 2: Ajut per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu (ajuda de la Generalitat)

Del 15 al 25 de febrer estarà actiu el registre per accedir a la línia d'ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària. 

La inscripció d'aquest ajut es farà en format telemàtic.

Informació: https://serveiocupacio.gencat.cat/web/.content/01_soc/CORONAVIRUS/Ajuts_extraordinaris/Infografia_15_02.pdf

Inscripció: http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Inscripcio_ajuts_ERTO?category=&temesNom=Treball

--------------------------------------------------

ALTRES AJUDES

--------------------------------------------------

> Ajuda 2: al lloguer per a contribuir en minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 (ajuda de la Generalitat)

El 19 de maig la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un nou ajut per resoldre els problemes transitoris de pagament parcial o total del lloguer a causa de l'impacte econòmic i social de la COVID-19.
 
Va dirigit a les persones arrendatàries d'habitatge habitual que s'han vist afectades per l'impacte econòmic i social de la COVID-19.
Les sol·licituds es poden presentar del 19 de maig de 2020 al 30 de setembre de 2020.
Podeu accedir al tràmit per fer la sol·licitud a través del següent link: http://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/22066_Ajuts_lloguer_Covid

> Ajuda 3: Ingrès Mínim Vital (ajuda Institut Nacional de la Seguretat Social)

El 15 de juny, es va iniciar el termini per presentar la sol·licitud de la nova prestació estatal recentment aprovada: l’Ingrès Mínim Vital.

S’ha habilitat un simulador per poder comprovar si reuneixes els requisits per poder percebre aquesta prestació i conèixer l’import aproximat que et correspondria. EL RESULTAT NOMÉS TÉ UN VALOR INFORMATIU.

Simulador: https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador

La sol·licitud s’ha de realitzar a través d’Internet a través del següent enllaç:  

https://sede.seg-social.gob.es/wps/portal/sede/sede/Inicio/detalle/!ut/p/z1/pZRdd6IwEIZ_DZeYSfjeO3R7rK7WWmsVbjwhBM0uBAqptvvrN9ieut0P3D1yQxgm7zt5hgHFaI1iSfdiS5UoJc31cxS7Gwu7Ng4AT4a4b0OIZ_cuub7CMAS0OibAX64QUNy9_wHFKGZSVWqHooanfMNKqbgUadkY0AYMYOIppSmVbSSjhcgFNYB4YBMQsmlahYqJFEWEY4enCTOzICWmbafMDJhrm76FPduhDncd663iU0kwuoJwOf2yDKy5BcHZilet3xmFY0IXlG4FjMYo3uZl8tqBUCaWv0VxzTNe87r3VOvwTqnqkwEGHA6HXlXWiua9RgMSUtVUctU0t8egAdX7XSgDBke8PC1rA7YGjKRgomxJ1_t21WwYbxVy3vzJelc2Cq0_WKKFTo00VO90INCg9IH6sHgAoqlp6nvBD2gpy7rQh1qcegaBkxDXY6aX-WDaJA1MaiXEdLBLfUbA8zyGruFXhyGeO63DzB_dzTH43oUOr_LOzAc8BjIBd-pDGMwXy8kNtsCzL5QfdzV8SNyWtfj6-BiHehraDj1rzP8zDuC8LVslUk8HU921iqqdKWRWovX721Pib0Q_fOldRP9pzjqJDsG6UH58bk4vJfrTD6YqloVvvZjf7vwXK9_vtsXmc__GjMb77xO-ui0GiX-4z4rVDz89HTU!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

NO ES NECESSARI DISPOSAR DE CERTIFICAT DIGITAL PER PODER FER LA SOL·LICITUD.

A l'Oficina de Promoció Econòmica del Papiol s'ha habilitat un espai amb un ordinador, a disposició de tots i totes vosaltres, on podreu fer la sol·licitud i rebre suport durant la tramitació. És imprescindible demanar CITA PRÈVIA. 
L'Institut Nacional de la Seguretat Social també ha habilitat un telèfon gratuït de consultes: 900 20 22 22

Trobareu la informació complerta respecte aquesta nova prestació al següent enllaç:

http://www.seg-social.es/wps/portal/wss/internet/Trabajadores/PrestacionesPensionesTrabajadores/65850d68-8d06-4645-bde7-05374ee42ac7/beneficiarios#Beneficiarios

 

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

Aquí trobareu més informació d'interès que l'OPEP posa a la vostra disposició.

> Informació 1: Tinc suspès el contracte per un ERTO. Puc treballar en una altra empresa? (informació del Servicio Público de Empleo Estatal)

Sí, pots treballar en una altra empresa tant per compte propi com aliè. No obstant, s’ha de comunicar al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) l’inici d’aquesta nova relació laboral amb altra empresa si estàs cobrant l’atur,  per tal de suspendre el cobrament de la prestació. Si el contracte de feina es a tempos parcial, es pot sol·licitar seguir cobrant la prestació restant la part proporcional al temps que treballis.

Per fer aquesta comunicació s’han establert dues  vies:

  • A través d’internet: www.sepe.es  (s’ha de disposar de certificat digital, DNI electrònic o usuari i contrasenya cl@ve)

  • Trucant al telèfon d’atenció a la ciutadania: 936 190 99

https://www.sepe.es/HomeSepe/ca/Personas/distributiva-prestaciones/FAQS/expedientes-regulacion-empleo/compatible-nuevo-empleo-con-ERTE.html

> Informació 2: Com donar-se d'alta com a demandant d'ocupació al SOC (informació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya)

Des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’estan prenent determinades mesures per pal·liar els efectes de la COVID-19 i poder seguir oferint els seus serveis a la ciutadania. Per poder donar-te d’alta com a demandant d’ocupació hi ha dues opcions:

  • Emplenar el formulari dissenyat en línia
  • Trucant al telèfon gratuït 900 800 046

Aquest tràmit està adreçat a les persones que mai no han estat inscrites a les Oficines de Treball i necessitin la inscripció per tramitar la prestació per desocupació o per qualsevol altre motiu.

Si estàs afectat per un ERO o ERTO, no has de procedir a efectuar aquesta gestió, la vostra empresa s’encarregarà de tots els tràmits.

https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/cercar-feina/demanda-docupacio/inscripcio-com-a-demandant-docupacio/

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

Què és l'OPEP?

A l'Oficina de Promoció Econòmica del Papiol (OPEP) connectem empreses i persones que busquen feina.
Treballem amb altres agents d'àmbit municipal i supramunicipal per multiplicar oportunitats.
Connectem empreses per formar sinergies.

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia
Adreça: carrer de Narcís Monturiol, número 24
Correu electrònic: papiol.opep@elpapiol.cat
Correu electrònic de la Borsa de Treball: papiol.borsatreball@elpapiol.cat
Telèfon: 93 673 16 95

Documents adjunts

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15-02-2021 12:48