Santa Eulàlia, cultura i festa en clau Papiol

2019-11-28 00:00:00

L’església parroquial del Papiol està dedicada a santa Eulàlia de Mèrida, patrona de la localitat, la festivitat de la qual se celebra el 10 de desembre. Amb motiu de la celebració, Ajuntament i entitats han treballat en un programa d’actes i activitats per donar la benvinguda a les festes nadalenques i per col·laborar amb La Marató.

La plaça de l’Església, escenari de santa Eulàlia

Enguany, el programa s’estendrà entre l’11 i el 21 de desembre i un dels emplaçaments preferits serà la plaça de l’Església, on hi ha haurà, entre d’altres esdeveniments, un matí amb jocs tradicionals de fusta gegants per a infants, un concert vespertí i una matinal de ballada de sardanes.

Més Museu

En el context de santa Eulàlia, també se celebraran les reformes que l’Ajuntament va fer durant l’agost per millorar i ampliar la seu del Museu. Gràcies a les obres, el Museu ha guanyat molt espai d’exposició a la planta baixa, on hi va haver la cuina de l’antic menjador escolar i, darrerament, el magatzem del Museu.

Més santa Eulàlia

Fa temps que des de la regidoria de Cultura i Festes vol recuperar la Festa Major d’hivern del Papiol, la que fa anys se celebrava per santa Eulàlia. Així, s’ha anat treballant per dotar-la d’un contingut que li doni més entitat, conceptualment i pel que fa a les propostes d’actes i activitats.

Jordi Bou, regidor de Cultura i Festes: “La idea és que santa Eulàlia torni a ser la Festa Major d’hivern del Papiol, amb un programa d’actes i activitats de caire tradicional i solidari al llarg del més de desembre per donar la benvinguda al Nadal. I tot, amb el carrer com a escenari prioritari, on també hi ha vida encara que faci fred”.

Programa de Santa Eulàlia 2019.

 

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '28-11-2019 13:49