El municipi se suma al Dia Internacional de les Dones

2024-03-04 00:00:00

Des d’avui, 4 de març, fins al dia 9, el poble acollirà diverses propostes divulgatives i culturals

El Papiol enceta la setmana amb un programa d’activitats enfocat a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, elaborat amb la col·laboració del consistori i de la Diputació de Barcelona. La jornada —que se celebra mundialment cada 8 de març— és una oportunitat per reivindicar la importància de continuar treballant per assolir la igualtat i per reconèixer el paper femení en la història.

Les propostes comencen avui, 4 de març, i s’allargaran fins al pròxim dissabte, 9 de març. Durant aquests dies, la població tindrà l’oportunitat d’assistir a tallers i taules rodones; a trobades teatrals, esportives i literàries; o a una xerrada a càrrec de la primera dona instructora de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya.

Programació

L’activitat s’engegarà avui, a partir de les 18.30 hores, amb un col·loqui al qual conduït per la psicòloga clínica Neus Colomer i per l’astròloga Gemma Blat. La sessió és apta per a tothom amb més de setze anys i es durà a terme al Casal de la Dona.

Demà, 5 de març, la Biblioteca Municipal Valentí Almirall acollirà a les 17.30 hores la narració del conte Les nenes seran el que vulguin ser, adreçada a la canalla de més de set anys. A continuació, s’inaugurarà una exposició adreçada donar a conèixer les desigualtats patides per una desena de dones conegudes i la qual estarà disponible fins al dia 16.

Dos dies després, el 7 de març, a les 17 hores, la Pista Ludicoesportiva serà escenari d’una tarda de futbol femení per a totes les edats organitzada per l’Ajuntament. Seguidament, la biblioteca organitzarà pel públic de més de setze anys la presentació del llibre El tabú de la menopausa, amb l’assistència de l’autora, Clara Selva.

L’endemà, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Marta Gorchs llegirà, a partir de les 17.30 hores, el llibre Intrèpides! a infants de més de quatre anys. D’altra banda, cap a les 19.20 hores, la regidora d’Igualtat, Àngela Flores, llegirà un manifest al davant de l’edifici de l’Ajuntament. Deu minuts després, el Grup Excursionista del Papiol presentarà a la biblioteca la xerrada «Dona i muntanya», conduïda per la primera dona instructora de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya, Piti Capella.

El darrer dia del programa municipal serà el 9 de març, i s’encetarà a la biblioteca a les 10.30 hores amb una taula rodona oberta a totes les dones que vulguin compartir o aprendre d’experiències compartides. En aquest mateix indret, cap a les 11.30 hores, s’oferirà un taller de consciència corporal i dansa del ventre a càrrec de Yolanda Benagues. Al migdia, el pati de la biblioteca acollirà un vermut obert a dones i nenes de totes les edats.

Finalment, el ventall d’actes es clourà amb l’obra teatral còmica Elles, dirigida al públic de més de setze anys i interpretada per la Melancòmica al gimnàs de l’escola Pau Vila, a partir de les 21 hores.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '08-03-2024 09:22