El Papiol continua avançant en les polítiques LGTBI

2024-04-10 00:00:00

Representants locals assisteixen a una reunió comarcal per fer una diagnosi de les polítiques LGTBI en l'àmbit municipal

L’Ajuntament del Papiol ha participat en la reunió de la Taula Comarcal LGTBI, una iniciativa impulsada des del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb l’objectiu de coordinar a les accions dels ajuntaments en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere.

La trobada es va celebrar el 3 d’abril a Sant Feliu de Llobregat amb la presència de l'equip tècnic del nostre consistori, i va estar encapçalada per la vicepresidenta i consellera comarcal de Diversitat Sexual i de Gènere, Bàrbara Lligadas.

Treballant per erradicar la discriminació

Al llarg de la sessió, s’ha dut a terme una diagnosi de les polítiques LGTBI que s’apliquen a escala municipal al Baix Llobregat, i s’ha avaluat el desenvolupament del Pla per la diversitat sexual i de gènere 2020-2024, un projecte nascut amb la finalitat d’establir les directrius que els governs locals han hagut d’aplicar per impulsar polítiques LGTBI a tots els municipis de la comarca. Es tracta d’un programa que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, de l’Ajuntament del Papiol i de la resta de consistoris llobregatencs.

La Taula Comarcal també ha servit per fer un repàs als serveis que s’ofereixen a la nostra comarca en l’àmbit de la defensa dels drets LGTBI. En concret, el Papiol té disponibles recursos com el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI, dirigit a sensibilitzar a la ciutadania sobre la diversitat sexual i d’identitat de gènere, i facilitar tràmits a la població transsexual. Per contactar-hi, es pot enviar un correu electrònic a sai@elbaixllobregat.cat, o trucar al telèfon 93 685 24 00 (extensió 247).

D’altra banda, des de la regidoria d’Igualtat i des de Serveis Socials, també s’impulsen diverses accions dirigides a evitar la LGTBIfòbia i continuar avançant cap a la promoció de la igualtat i el respecte al nostre poble.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '10-04-2024 08:50