Neix "Llegim el riu", una iniciativa per millorar el riu Llobregat al seu pas pel Papiol

2021-09-20 00:00:00

La regidoria de Medi Ambient i la Biblioteca del Papiol sumen esforços i participen en el projecte de ciència ciutadana.

La regidoria de Medi Ambient i la Biblioteca del Papiol sumen esforços i participen en el projecte de ciència ciutadana “Llegim el riu”, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquest projecte planteja un treball d’avaluació, amb l’objectiu de poder millorar l’estat hidrològic i ecològic del riu Llobregat al seu pas pel Papiol. Des de la Biblioteca es busquen persones interessades a conèixer el riu. Aquesta activitat és oberta a famílies i públic en general i per participar cal per fer una formació el dia 21 de setembre a les 19 h a la biblioteca sobre l’ús de l’app RiuNet i per organitzar la sortida de camp, que serà el dia 2 d’octubre a les 10.30 h.

"Llegim el riu" neix del plantejament de dues realitats: d’una banda, els sistemes aquàtics continentals són espais de gran valor ecològic i social que cal preservar; i de l’altra, els projectes de ciència ciutadana són una oportunitat per conscienciar activament la ciutadania. En aquest projecte hi participen més d'una desena de biblioteques d'altres municipis del Baix Llobregat. 

Un cop al riu, es recolliran els indicadors que des de FEMHLab (l’equip de la Universitat de Barcelona, responsable de tutelar el projecte) ens demanin. El grup màxim en la sortida de camp serà de 15 persones. El FEHMLAb serà el responsable de validar la metodologia d’observació i les dades obtingudes en les observacions científiques i d'elaborar l’informe de resultats.

En cas que esteu interessats en participar en aquest projecte, podreu contactar amb la Biblioteca Valentí Almirall per inscriure-us.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '21-09-2021 10:42