Presentació de la 2a edició del Voluntariat per la Llengua

Divendres, 19 de març de 2010
La sala de plens de l'Ajuntament va acollir el passat 18 de març els 13 voluntaris i 16 aprenents que participen en aquesta segona edició del Voluntariat per la llengua al Papiol. Enguany s'ha triplicat el nombre de participants i de parelles lingüístiques, respecte a la primera edició, tenint en compte tant les noves parelles com aquelles que es van constituir l'any passat i que continuen les trobades més enllà de les 10 hores previstes pel programa. Cal destacar que aquesta edició compta amb la participació de 20 establiments comercials de la vila, els quals s'han adherit al Voluntariat i hi col?laboren per garantir l'atenció al públic en català a tots els voluntaris i aprenents. A més, també hi participa el Centre de Lectura Esteve Faura, que ofereix el seu espai per a aquelles parelles que s'hi vulguin trobar.

L'acte de presentació va estar presidit per l'alcalde, Albert Vilà, que un cop més, va manifestar el seu suport a l' impuls del català que s'està fent des del Servei Local de Català a través dels cursos i del Voluntariat per la llengua, no només pel que fa a l'aprenentatge lingüístic, sinó sobretot pel que fa a l'ús de la llengua. També es va comptar amb l'assistència d'Òscar Alujas, segon tinent d'alcalde, i Àurea Bonilla, regidora d'Educació, Cooperació i Cultura i Entitats, que va exposar una nova iniciativa promoguda des de l'Ajuntament i el SLC i que es durà a terme a la cloenda d'aquesta segona edició del Voluntariat: una trobada gastronòmica, en la qual tant voluntaris com aprenents portaran un plat típic de la seva regió per poder compartir-lo alhora que compartiran llengua, cultura i tradició, un acte en què també participaran els alumnes dels cursos de català.

Un programa d'intercanvi
El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa el Voluntariat per la llengua, per a facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i que es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i distès.

Aquest programa promou el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a practicar-lo, adquirir fluïdesa i incorporar-lo d'una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social. Les trobades, doncs, es converteixen en una eina per facilitar l'aprenentatge de la llengua i l'arrelament sociocultural dels aprenents i de les aprenentes.

Totes les persones que participen al programa ho fan d'una manera desinteressada. Qualsevol persona amb interès a rebre informació sobre aquest tema o formar part d'una parella lingüística en futures edicions s'ha de posar en contacte amb el Servei Local de Català: Ajuntament del Papiol, 2a planta, telèfon 93 673 02 20 o elpapiol@cpnl.cat.
Darrera actualització: 22.01.2019 | 15:00