Ni llençar menjar als restaurants ni usar bosses de plàstic per a la compra

Dilluns, 20 de novembre de 2017
Cada any, al novembre, se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'Ajuntament del Papiol hi participa amb campanyes destinades a reduir els residus a la població. Les campanyes d'enguany, que compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona, se centren en conscienciar-nos perquè deixem de malbaratar menjar als restaurants i perquè no demanem bosses de plàstic a les botigues. L'Ajuntament ha entregat als establiments papiolencs que venen fruita i verdura unes bosses de malla reutilitzables perquè les regalin a la clientela. La idea és que les clientes i els clients les facin servir cada vegada que comprin aquests productes. L'objectiu és substituir les bosses de plàstic. Aquesta campanya la duu a terme Rezero, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.

D'altra banda, l'Ajuntament també reforça la campanya que ja es fa fer l'any passat per animar a endur-nos a casa el menjar dels restaurants si no ens l'hem acabat. Així, s'ha tornat a facilitar carmanyoles compostables als restaurants de la localitat perquè els clients puguin aprofitar el que han deixat al plat. La campanya s'ha tornat a centrar en els restaurants del poble: Can Colomé, 4 Canyes, Públic, On Sempre i la Fonda. Amb tot, si els bars ho demanen, també s'hi podrien sumar. Les carmanyoles, tret de la tapa, són compostables; és a dir, es poden llençar als contenidors de la brossa orgànica.
Darrera actualització: 22.01.2019 | 15:02