Parlem amb Montse Faura. La professora de l'Escola Municipal de Música i Dansa deixa la Direcció del centre

Dimarts, 8 de novembre de 2011
Montse Faura deixa la Direcció de l'Escola Municipal de Música i Dansa Miquel Pongiluppi, després de divuit anys treballant-hi, per motius personals. L'Ajuntament està mantenint reunions amb diferents professors de l'EMMD per formar una nova Direcció conjunta. Tan bon punt es formalitzi, us la presentarem. Mentrestant, parlem amb Montse Faura i li desitgem molta sort. Com és que marxes?
Fa quatre anys que tenia la idea de realitzar aquest somni vital i també la necessitat de prendre'm un any sabàtic. Sento que aquest és el meu moment, ja que l'escola funciona a ple rendiment i el meu compromís ha estat poder garantir aquest relleu durant aquest curs amb les màximes garanties d'èxit. Són divuit anys al capdavant d'aquest projecte des de la seva fundació com a servei públic, en qualitat de professora i directora d'aquest valuós projecte.

I a on marxes?
Per tot el món; bàsicament per Amèrica del Sud, Oceania, Àsia i Àfrica. Un dels meus acompanyants en aquest viatge serà la recerca i el coneixement de les diferents cultures, músiques, projectes artístics d'arreu del món, així com poder compartir el que està passant a casa nostra.

Per quant de temps?
Tot un curs escolar... A mitjan novembre comença aquesta gran aventura que vull compartir i podreu seguir al bloc: sabaticasabata.cat.

Com valores aquests anys al capdavant de l'EMMD?
Els reptes en l'educació artística són molts: des de l'anàlisi, la revisió dels currículums, l'impuls a la creació, el desenvolupament de programes de formació docent, l'exploració de noves metodologies i la manera d'avaluar les arts, fins a l'establiment de relacions entre l'educació artística i les noves tecnologies i la incorporació de l'art i les seves expressions en les activitats habituals de l'escola.

Tot això ajuda, sens dubte, a l'enfortiment de la sensibilitat de nens, joves i de les persones al llarg de la vida, al desenvolupament de les seves capacitats creatives i al reforç d'una visió estètica de la vida que, juntament amb la dimensió ètica de l'existència, contribueix a la formació de ciutadans cultes, solidaris i lliures. En aquest sentit, sens dubte, hem assolit aquests reptes i, per tant, la valoració és molt significativa i positiva.

Com valores el nivell musical del nostre poble?
Excel·lent, tenint en compte que la nostra escola es converteix en un dels sectors de major importància al Papiol com un eina de crear valors, habilitats i competències per a l'autoexpressió i la comunicació, per fomentar noves formes de convivència en contextos de diversitat i desigualtat cultural a fi de generar noves formes d'autoconeixement, convivència, cohesió social, construcció o exercici de ciutadania.

L'educació artística ens permet (a les persones) canviar el nostre entorn individual, social i comunitari a partir d'explorar i assumir diverses pràctiques ètiques i estètiques. L'EMMD del Papiol és un projecte referencial al nostre país i que motiva potencialment tots els qui en formem part, tant a l'alumnat, famílies, polítics, com als mateixos professionals.

Estic convençuda que la continuïtat està més que garantida i, quant a mi, m'emporto uns quants grams de tots vosaltres en un lloc molt especial del cor a donar una volta pel món en la mateixa motxilla. Fins a la tornada i a reveure!
Darrera actualització: 22.01.2019 | 15:01