Any 1711
Datada com a masia de principis del segle XVIII, és considerada una de les cases més antigues del poble. Es tracta d’un edifici que mostra moltes de les característiques típiques de la construcció tradicional catalana. A nivell arquitectònic, Ca l’Adjutori, juntament amb la torre de Can Girona i altres, forma part de les edificacions que confereixen al carrer del Carme una composició urbanística inigualable dins del municipi del Papiol.
Originàriament, es tractava d’un edifici aïllat i no inclòs dins la distribució urbanística del Papiol. Complia les funcions d’ús agrícola, tal com determina la morfologia estructural de masia.
A la façana conserva alguns elements decoratius, com són una filigrana en picat, una greca de petits motius florals i un rellotge de sol, datat el 1868, amb una inscripció inferior on es pot llegir: “Les hores fugen / de pressa fugen / i no tornen més”.
Els de ca l'Adjutori venien llet de vaca. El propietari Adjutori Pagès es queixava molt sovint pel constant augment del preu dels pinsos, agreujat en temps de la Guerra Civil, i el poc augment del preu de la llet. El seu germà Cast havia comprat can Esteve de la Font als Batllevell Arús. Després de la Guerra Civil, els de ca l'Adjutori van marxar a Rubí, on van arrendar una masia.