Inicis de segle XX
Casa de principis del segle XX, és un referent d’interès arquitectònic tradicional local. Presenta una composició simètrica i clàssica, formant part d’un moviment modernista més sobri i estructurat.
Símbol del creixent poder econòmic de la comarca, es tracta d’un edifici de dues plantes situat entre mitjaneres, de dos pisos, terrat i coberta de teula àrab. A nivell compositiu i decoratiu destaca la part central, avançada lleugerament conferint-li major monumentalitat al conjunt. Presenta columnates geomètriques i cornises de tipus clàssic amb motllures, coronades per un frontó auster, que emmarquen el balcó principal.
Un altre dels trets principals del moviment arquitectònic present a Can Canals és l’estucat de la façana, amb incisions que configuren carreus decoratius, i pintada de dos colors.
Josep-Maria Casanovas Torras (1883-1936) i la Madrona Reig Pahissa van casar-se el 1910. El matrimoni va deixar la casa pairal dels Biel situada al capdamunt del carrer Barcelona i van anar a viure a la Plaça Rafel Casanova. En Josep-Maria va ser alcalde del Papiol a principis dels anys 20 del segle XX, substituint a Pere Amigó Arús i fou destituït amb l'arribada de la Dictadura de Primo de Rivera. Poc temps després es va quedar vidu i va tornar a casar-se amb la seva cunyada Eulàlia Reig Pahissa. Home catalanista i de dretes, va ocupar diversos càrrecs a l'Ajuntament durant el Bienni Negre. El dia de Sant Esteve de 1936 ell, el seu fill Gabriel i set persones més del poble van ser assassinats per les patrulles revolucionàries.