Excavadora Menck


Excavadora Menck

L’excavadora Menck importada d’Hamburg, Alemanya, l’any 1962, és un símbol del procés d’industrialització en l’extracció de l’argila a El Papiol.

L’explotació dels terrals, juntament amb la creació de bòbiles ( avui desaparegudes) va donar un gir a l’activitat econòmica del nostre poble i va suposar la incorporació d’un nova població.

L’explotació dels jaciments fins a finals dels anys cinquanta es duia a terme amb estris força rudimentaris, com eren, el carro de tracció animal, el pic i la pala. Quan l’argila estava molt compacte s’utilitzaven explosius.

La màquina Menck, activada per motor dièsel, era una màquina de tracció mecànica, per aquesta raó, el moviment de la pala es duia a terme enrotllant o desenrotllant els cables d’acer. Posteriorment es va evolucionar cap a les màquines hidràuliques, des d’aleshores, el mecanisme ha sofert innovacions però sempre dins el mateix sistema.

El Museu del Papiol ha gestionat la donació de l’excavadora que ha fet l’empresa “Suministros de Arcilla, S.A” ha dut a terme la restauració i ha proposat l’actual ubicació de la màquina.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-02-2022 13:33